perjantai 10. huhtikuuta 2020

Alkusanoilla alkuun


Tervehdys!

Jos olet viskistä kiinnostunut niin saatat olla täsmälleen oikeassa paikassa. Täältä saat toivon mukaan mielenkiintoa viskiharrastukseen, vinkkejä ja näkemyksiä tai vähintäänkin hupia puuhieni seuraamisesta. Tiedossa on ainakin paljon fiilistelyä tastingien ja pullohankintojen muodossa sekä kaikenlaista projektia, kuten Infinite Bottle ja viskin kypsyttäminen kotioloissa. Vain taivas on rajana, kun viskeistä puhutaan! Olen jonkun aikaa harkinnut blogin aloittamista ja sattuman kaupalla nyt koronaviruksen aiheuttamien rajoitusten alla tuli juuri hyvä hetki ryhdyä tuumasta toimeen. Eiköhän siis aloitella, tässä on paljon asiaa tulossa!


Oma viskiurani alkoi nuoruuden hurjina aikoina kun sain käsiini muovipullollisen Ballantines Finest-viskiä. Olin aina pitänyt viskiä siistinä ja mystisenä tuotteena, jonka testaaminen kiinnosti ja josta halusin oppia tykkäämään ennen ensimmäistä maistiaistakaan. En voi silti sanoa, että kokemus olisi ollut rakkautta ensisilmäyksellä, vaikka koko pullo tyhjenikin yhden viikonlopun aikana. Jotain pientä siistiä fiilistä sieltä jäi kuitenkin taskuun kun väkevään alkoholiin tottumaton suu hiukan turtui ja juomaa sai pyöriteltyä lasissa ja siemailtua asianmukaisesti hissukseen. Täysi-ikäisyyden kunniaksi ostin seuraavaksi pullon Grant'sia ja siitä lähtien kaapissani onkin varmaan aina ollut jotain viskiä lähes kymmenen vuoden ajan.

Ensimmäiseen viralliseen tastingiin osallistuin pari vuotta sitten kaverini suosituksella. Kyseessä oli kuuden viskin setti, jonka teemana oli Highland Parkin viskit. Oli aivan mahtava kombo, tuli jotenkin kertaheitolla ymmärrys, miten paljon enemmän viskistä voi saada irti kun mukana on useampi vertailukohde. Lisäksi pääsin maistamaan elämäni parhaita viskejä loistavassa tunnelmassa. Aloin välittömästi tämän jälkeen käymään tastingeissa säännöllisesti ja niiden perusteella on tullut tehtyä hankintoja myös omaan kaappiin. Myös kavereiden kanssa tuli pian aloitettua omien pikku maistelutilaisuuksien vetäminen. Viime jouluna sain paketin, josta löytyi Jarkko Nikkasen kirjoittama Suuri Viskikirja. Puolisoni varmasti yllättyi, minkälainen vaikutus lahjalla tulisi olemaan. Luin läpi kaikki kirjan makukuvaukset ja vertasin niitä tuttuihin tuotteisiin kirjaten samalla ylös potentiaaliset ehdokkaat. Samalla tein listan aikaisemmin maistamistani tuotteista, joita oli siinä vaiheessa kerääntynyt noin 50kpl. Kokonaisuutena tästä urakasta syntyi valtava intohimo viskejä kohtaan, koska yhtäkkiä minulla oli käsittämätön määrä kiinnostavia tuotteita listalla maistamista odottamassa. Siitä lähtien olen aina pyrkinyt maistamaan uusia tuotteita tilaisuuden tullen. Myös aiheeseen liittyvän tietämyksen kasvattaminen kiinnostaa, koska sitä kautta saan edelleen opittua lisää omista mieltymyksistäni.

Tulevaisuuden suurempina suunnitelmina minulla on oman tynnyriosuuden hankkiminen sekä matka Skotlantiin viskin alkulähteille. Näiden toteutumista odotellessa tarkoitus on pitää kaveriporukalla pystyssä omaa pikku viskikerhoa ja nauttia tastingeista aina kun siihen tulee mahdollisuus. Omalla to do-listallani on satoja tuotteita, joista tarkoituksena olisi maistaa mahdollisimman montaa. Työkenttää riittää! Toistaiseksi pysytään kuitenkin kotioloissa ja viritellään käyntiin tutkimusta puun vaikutuksesta viskin makuun. Tästä kuulemme lisää erittäin pian.

Ei siis muuta kuin tervetuloa mukaan ja palataan asiaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Alkusanoilla alkuun

Tervehdys! Jos olet viskistä kiinnostunut niin saatat olla täsmälleen oikeassa paikassa. Täältä saat toivon mukaan mielenkiintoa visk...