torstai 1. helmikuuta 2024

UISGE 2024 - Ennakkopäivitys

Tervehdys kaikille!

Perjantaina alkaa yksi viskivuoden kohokohdista, eli UISGE-viskifestivaali. Kyseessä on yksi kotimaan puhutuimpia viskitapahtumia, joka kerää yhteen maahantuojat valikoimineen sekä innokkaan harrastajayhteisön. Edellisestä tapahtumasta on aikaa noin 1,5 vuotta, että tapahtuma saatiin pandemian jälkeen palautettua "normaaliin" kalenteriaikaan. Hatunnosto järjestäjille kun ovat saaneet käytännön asiat luovittua läpi työtaistelusta huolimatta.

UISGE 2024
2.-3.2.2024
Vanha Ylioppilastalo, Helsinki

PÄÄSYLIPUT:
https://www.tiketti.fi/uisge-2024

TASTINGIT:
https://vanhaylioppilastalo.bestorante.com/

OHJELMAVIHKO:
linkki (Finwhisky-blogi)

Paikalle on saatu laaja, yhteensä yli 400 tuotteen kattaus, pitäen sisällään suuren viskiotannan ja myös rommia, giniä ja konjakkia. Tuotevalikoimaan kannattaa tutustua ennakkoon tapahtuman ohjelmavihkosta, johon on linkki yllä. Tapahtumaa varten on myös järjestetty viskikilpailu, jossa tuomaristo on valinnut viralliset kärkituotteet. Kilpailu ja tuomarointi on herättänyt etukäteen jonkin verran kysymyksiä ja tästä aiheesta Finnishmalt on kirjoittanut laajempaa päivitystä (linkki).

Tapahtuman mittakaavasta kertoo kattavan valikoiman lisäksi myös se, että myös ulkomaisilta tislaamoilta saapuu paikalle paljon edustajia vetämään tastingeja ja esittelemään tuotteitaan. Kannattaa ilman muuta kurkata tastingvalikoimaa ja myös ostaa nopeasti mieleinen kattaus, koska näissä saattaa olla kysyntä aika kovaa.

Tapahtumassa on tilaisuus päästä maistamaan myös ainutlaatuisia uutuuksia. Glasgow Distillery julkaisee tapahtumaa varten oman pullotteensa, jonka reseptiikkaan kuuluu houkuttelevasti turvesavua ja Marsala-viinitynnyriä. Tämä on ilman muuta maistelulistallani! Lisäksi tuoreemman tiedon perusteella Penderyn-tislaamolta on odotettavissa oma single cask -pullote, joka on viimeistelty Tawny Port -tynnyrissä. Penderyn on ollut vielä itselläni pimennossa, joten täytyy korjata tämä vääryys.

Kotimaisesta valikoimasta löytyy myös useampi houkutteleva tuote, joista mainittakoon kärkeen Valamo Special Release for UISGE 2024. Valamolta on yleisesti saatu viime aikoina monta hienoa tuotetta, joita on myös UISGEssa tarjolla, eli siitä hyvä suositus.

Helsinki Distilling Companylla on myös hyvä tuotelista, johon kannattaa käydä tutustumassa. Applejack cask ja Pioneer corn ansaitsevat erityiset suosittelut ja aion käydä itse kokeilemassa Sherry cask Pre-batchin.

Teerenpeli on mukana vahvalla ja laajalla valikoimalla, eli tätä ei kannata kiertää! Omalla listalla on bourbonkypsytetty matkustajamyynnin tuote Länki sekä amaronekypsytystä kokenut Weden emo. Huomiota kannattaa muuten kiinnittää myös 14-vuotiaaseen pullotteeseen ja viskikilpailussa erinomaisesti pärjänneeseen Kuloon.

Näillä ajatuksilla on hyvä jäädä odottelemaan huomenna starttaavaa tapahtumaa. Mukavia maisteluhetkiä itse kullekin ja nähdään UISGEssa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Alkusanoilla alkuun

Tervehdys! Jos olet viskistä kiinnostunut niin saatat olla täsmälleen oikeassa paikassa. Täältä saat toivon mukaan mielenkiintoa visk...