Tervehdys kaikille!
Korviini kuului hiljattain iloinen uutinen, että Edradour-tislaamon tuotteita ollaan lanseeraamassa Suomen markkinoille. Tätä juhlistamaan oli vieläpä järjestetty mukava tapahtuma, jonka yhteydessä oli mahdollisuus tutustua tislaamon tuotantoon ja nauttia rauhallisesta oleskelusta maalaismaisemissa. Luvassa oli yön kestävä tilaisuus pitäen sisällään hyvää juomaa, hyvää juomaa ja tietenkin mukavaa yhdessäoloa harrastajaporukalla.
Näillä ennakkotiedoilla kohtasimme lauantaisena iltapäivänä Jaakon ja Lauran kanssa ja sitten käännettiin suunta kohti Kouvolaa. Matkalla oli hyvää aikaa virittäytyä tunnelmaan ja arvuutella, mitä kivaa kaksikko Kert & Teemu olivatkaan kehitelleet. Pääsimme mukavasti perille tapahtumapaikkana toimivaan kauniiseen hirsitaloon ja paikan päällä olikin jo houkutteleva viskikattaus valmiina laseihin kaadettuna. Pian seuraan liittyivät Saana ja Maria, jolloin kokoonpano oli kasassa ja tästä alkoikin heti luontevasti uppoutuminen Edradourin maailmaan.
Edradour on vuonna 1825 perustettu, Highlandin alueella sijaitseva tislaamo, joka on tällä hetkellä Skotlannin pienin toiminnassa oleva tislaamo. Edradour on tunnettu erityisesti sherrytynnyrikypsytetyistä tuotteistaan, jolle löytyy vannoutunutta fanikuntaa. Tislaamon omistaa tunnettu itsenäinen pullottaja Signatory Vintage, joka ilmeneekin siinä, että virallisten pullotteiden laajan tuoteskaalan lisäksi tislaamon tuotoksia löytyy paljon myös Signatory-pullotteina. Omalta osaltani kiinnostus tislaamoon on ollut olemassa ja useita vuosia, mutta tutustuminen on jäänyt pahasti alkuvaiheeseen, nimittäin kaapistani löytyvän Signatory-pullon lisäksi en ollut aiemmin maistanut mitään muita tuotteita. Kyseessä oli siis itselleni kiinnostava ja äärimmäisen mieluinen teema. Viskeissä on ainakin väriä kerrakseen, mutta minkälaisia ajatuksia heräsi maistelussa? Lähdetään käymään tuoteriviä läpi!
Jälkisanoina voi todeta, että puhutaan ilman muuta laadukkaasta tuotannosta, jossa pullotteita löytyy kaikenlaisiin tarpeisiin. Eroavaisuuksista huolimatta punainen lanka kuitenkin säilyy selkeästi. Öljyinen tisle tuntuu tuovan lisäryhtiä kevyemmässä pullotusvahvuudessa, mutta yhtä lailla pehmittävän palettia tynnyrivahvuuteen siirryttäessä. Samasta syystä myös suutuntuma oli järjestään erinomainen. Viskiharrastuksessa rehellisille sherrykypsytetyille tuotteille on aina oma erityinen paikkansa ja tähän Edradour osuu loistavasti. Maistelu meni todella mukavasti rauhallisessa ja kiireettömässä ympäristössä hyvien keskustelujen ja kiinnostavien faktojen äärellä.
Kannattaa pitää Edradourin nimi mielessä ja laittaa tilaisuuden tullen kokeiluun! Alkon hyllylle on tarjontaa luvassa ja sitä odotellessa näitä voi jo bongata ravintoloiden valikoimista. Esimerkiksi 8.5.2024 on Turussa todella houkutteleva ja kohtuuhintainen setti sisältäen tämän maistelun viimeiset neljä tuotetta sekä 25v Cask Strength, joka on varmasti todella vaikuttava!
Maistelun jälkeen vuorossa oli ruokahetki, jonka aikana tuli todettua, että viskien lisäksi myös ruoka maistui näissä olosuhteissa erityisen hyvin. Korkea onnellisuuden taso saavutettu! Sitähän ei tosin vielä tiedetty, että viskitarjonnan suhteen oli vielä paljon sisältöä edessä. Pian olikin aika asettua taas maistelupöydän ääreen ja aloittaa reissun suuri yllätysohjelmanumero.
Tätä seikkailua jatketaan seuraavassa postauksessa, joten pysykäähän kuulolla!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti